Is je website eenmaal online en wil je wijzigingen/aanvullingen door mij uit laten voeren?

Graag help ik je bij het up-to-date houden van je website.

De tarieven die ik hiervoor hanteer zijn:
€ 12,50 opstartkosten en vervolgens € 15,- per blok van 15 minuten, met een minimum van 30 minuten.
Om de kosten tot een minimum te beperken is het daarom sterk aan te bevelen om wijzigingen te verzamelen en in één keer door te laten voeren.

Het is belangrijk dat je website achter de schermen goed onderhouden wordt. Vergelijk het met de APK van een auto. Als je auto niet regelmatig onderhouden wordt is de kans groter dat er iets misgaat. Met een website is dat niet anders. Als er geen updates uitgevoerd worden is de kans steeds groter dat kwaadwillenden hier misbruik van maken.

Waarom zou je je website updaten?

Veiligheid. Alleen al om te voorkomen dat je site gehackt wordt is het belangrijk om een regelmatige update uit te voeren.

WordPress wordt met de dag populairder en voor hackers is het een grote uitdaging om beveiligingslekken op te sporen. Hebben ze deze eenmaal opgespoord kunnen ze miljoenen sites tegelijkertijd platleggen en voorzien van virussen en spam. Daar is het ze om te doen. Dit is geen persoonlijke aanval op jouw site, ze willen groots toeslaan en miljoenen websites ineens bestoken. Om het de hackers zo moeilijk mogelijk te maken komt WordPress een aantal keer per jaar met een update op de markt. 

Daarnaast verbeteren updates ook de stabiliteit en snelheid van de website en voegen ze soms nieuwe functionaliteiten toe.

Het is daarom zeker aan te bevelen om regelmatig te updaten, minimaal 1 keer per jaar.

 

Veel gestelde vragen mbt onderhoud

Nee. Het is zeker niet verplicht om onderhoud aan je website uit te laten voeren. Het advies in deze dat het zeker wel verstandig is om het te doen.
Iedereen met verstand van WordPress kan dit onderhoud voor je uitvoeren. Heb je maar weinig tot geen verstand van de actuele versie van WordPress dan is mijn advies in deze om het toch aan een deskundige over te laten.
Nee. Ik kan nooit 100% garanderen dat je website niet door kwaadwillenden gehackt wordt.
Als het goed is niets. Je kunt besluiten om net zo lang te wachten wachten totdat je website of vastloopt op verouderde versies WordPress of traag wordt of in het allerergste geval gehackt wordt. Is dit het geval dan zal er veel achterstallig onderhoud plaats moeten vinden om het gat tussen de oude en nieuwe versies WordPress te dichten. Dit zal veel tijd kosten. De gemaakte uren zullen tegen het dan geldende urentarief in rekening gebracht worden.

Mooi-Dees.nl kan dit onderhoud volledig voor je verzorgen.

Er zijn diverse mogelijkheden;

Eenmalige update € 71,75 (mits de website niet ouder is dan 1 jaar)

Abonnement website, 12 x per jaar update € 10,- per maand
Abonnement website icm met een webshop, 12 x per jaar update € 20,- per maand

Voor dit bedrag wordt er een backup van de draaiende website gemaakt, de updates van WordPress en van je thema worden uitgevoerd en alle plug-ins worden van een update voorzien. Je website is dan weer volledig actueel en zo goed als mogelijk beschermd tegen kwaadwillenden. Helaas is er nooit 100% garantie te geven dat je aanval van een hack bespaard blijft maar op deze manier ben je wel preventief goed bezig.
 
Genoemde bedragen zijn excl. 21% BTW.
 
Tijdens het updaten zal de website heel even in de “onderhouds-modus” staan en offline zijn. Deze tijd zal ik uiteraard tot een minimum beperken.
 
Wat valt buiten dit abonnement:
– Kosten die gemaakt moeten worden om een eventuele hack eraf te halen (mocht de website tussentijds gehackt worden).
– Kosten die gemaakt worden door abonnementskosten van een plugin. Dit gaat altijd in overleg.
 

Is je website/ laatste update ouder dan 1 jaar?

Dan is onderhoud uiteraard nog steeds heel goed mogelijk. Alleen zal dat dan uitgevoerd worden op basis van nacalculatie. Dit omdat er een grote kans bestaat dat de oude en nieuwe versie van WordPress niet lekker op elkaar aansluit.